Kültür Karıncaları Eğitim Modeli


Eğitim modeli, bilimsel veriler dikkate alınarak, eğitimci, pedagog, sanat tarihçi ve psikologlardan oluşan bir ekip tarafından hazırlanmıştır. Modelde, ilköğretim okullarının öğrencileri küçük gruplara ayrılmakta ve “öğrenci merkezli, gezerek, görerek, hissederek, algılayarak öğrenme” yöntemi uygulanmaktadır. Eğitimimiz, projede yer alan ilköğretim okullarının bulunduğu bölgeye ve projenin hedeflerine göre 1 ya da 2 yıl sürmektedir. Modelin temaları çerçevesinde kültürel varlıklar bulundukları alanlarda tanıtılmakta, etkinlikler müzik, resim, kil, drama, 5 duyu çalışmaları ile pekiştirilmektedir.

 

Çalışmalar, Vakfımız tarafından düzenlenen özel eğitimden geçmiş üniversite öğrencisi / mezunu genç Kültür Gönüllüleri tarafından yürütülmektedir. Kültür Gönüllüleri bir yandan çocukları eğitirken diğer yandan kendileri de eğitilmekte, böylece eğitim hem çocukları, hem de gençleri kapsamaktadır.

 

Modelimizin ölçme-değerlendirme çalışmaları Vakfımızdan bağımsız profesyonel uzmanlar tarafından yapılmakta ayrıca her etkinlik sonrası Kültür Karıncaları ve Kültür Gönüllülerinden geri bildirim alınmaktadır.

 

Eğitimin Temaları;

Çevremizi Tanıma / Mahallelilik Kavramı

Kentimizi Tanıma / Kentlilik Bilinci

Kültürel Mirasımızı Tanıma / Koruma / Kültür Bilinci

Müze Kavramı / Müzecilik

Eğitimin / Bilginin Gücü

Çok Kültürlülük Kavramı

 

Eğitim Modelimiz, 2002 yılından beri, İstanbul, Bursa ve Kocaeli kentlerinde çeşitli ilköğretim okullarında uygulanmış ve bu güne kadar yaklaşık 5000 kültür Karıncası ve 1000 Kültür Gönüllüsü yetiştirilmiştir. 

 

Kültür Karıncaları Eğitim Modeli “kültürel mirasa duyarlılık” başlığı altında Sami Tüysüz ve Şenol Yıldırım tarafından hazırlanan, Milli Eğitim Bakanlığı’nın önerdiği İlköğretim Sosyal Bilgiler 6. sınıf ders ve öğretmen kılavuz kitaplarında (2006) yer almaktadır.

 

 

Kültür Karıncıları Eğitim ModeliKültür Karıncıları Eğitim ModeliKültür Karıncıları Eğitim ModeliKültür Karıncıları Eğitim ModeliKültür Karıncıları Eğitim Modeli 

 

Kültür Karıncıları Eğitim ModeliKültür Karıncıları Eğitim ModeliKültür Karıncıları Eğitim ModeliKültür Karıncıları Eğitim ModeliKültür Karıncıları Eğitim Modeli  

 

Kültür Karıncıları Eğitim Modeli


Etkinlikler

Şubat 2012
Pt Sa Çr Pr Cu Ct Pz
   1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29

Bizden Haberdar Olun!